Angela Whitney naar NK zilver; Duinkikkers wint eigen wedstrijdserie!

Wat een weekend voor de zwemploeg van De Duinkikkers. De mooiste prestatie kwamen dit weekend uit Leiden, waar Angela Whitney zilver wist te pakken op de 100 meter rugslag tijdens de Jaargangfinale, het NK voor minioren. De uitstekend uitgevoerde zilveren race had een persoonlijk record van liefst vier seconden tot gevolg, tevens goed genoeg om het clubrecord voor Denise van Rouwendaal uit de boeken te zwemmen. Het was niet haar enige persoonlijke record; liefst vijf van de zes afstanden wist ze beter te zwemmen dan ooit en op evenveel afstanden eindigden ze bij de beste tien van Nederland. Ook Lucas Bemer en Niek van Leeuwenkamp wisten zich te plaatsen; op respectievelijk de 100 en 50 meter vrije slag zitten ze bij de beste achttien van Nederland. Bemer verpulverde zijn persoonlijke record met liefst vijf seconden en werd knap vijftiende. Van Leeuwenkamp deed er met een persoonlijk record van meer dan één seconden nog een schepje bovenop, wat goed was voor een veertiende plaats.

Zwemmers Jaargangfinale!! Angela Whitney, Lucas Bemer en Niek van Leeuwenkamp, samen met coach Sven van Zanten!!
Zwemmers Jaargangfinale!! Angela Whitney, Lucas Bemer en Niek van Leeuwenkamp, samen met coach Sven van Zanten!!

Bemer en van Leeuwenkamp waren alleen zondag afgereisd naar Leiden; een dag eerder mochten zij al plaatsnemen op het podium. Na afloop van het derde en laatste deel van de eigen Soester Kikkersprint bleek namelijk dat het tweetal, net als Lonneke van Veen, Kevin Roest en Margriet Zweers, de snelste was in hun eigen leeftijdscategorie. Ook Noortje Wijnstekers, Daniek Willemse, Angela Whitney en Jeffrey Roest (allen zilver) en Maaike de Boer, Deborah Visser, Femke Doorenbos, Youri Voet en Peter Voerman (allen brons) gingen met eremetaal huiswaarts. De Boer scherpte daarnaast ook nog haar eigen clubrecord op de 100 meter schoolslag aan. Al deze mooie individuele prestaties waren net genoeg om buurverenigingen ZPC Amersfoort voorbij te streven in het ploegenklassement; 459 punten om 457 punten in het voordeel van de Soesters. Het was voor het vijfde seizoen op rij dat De Duinkikkers de succesvolle wedstrijdserie organiseerde.

Voor zeven zwemmers stond op zondag ook nog de eerste lange baan wedstrijd op het programma. In Amersfoort werden onder leiding van coach Jeffrey Roest liefst elf tijdsverbeteringen behaald. Lonneke van Veen is in bloedvorm en zwom opnieuw naar drie tijdsverbeteringen, terwijl Femke Doorenbos, Koentje Janssen, Peter Voerman en Margriet Zweers daar ditmaal met twee tijdsverbeteringen niet veel voor onder deden. Ook de Masters zwommen in het Friese Heerenveen naar diverse tijdsverbeteringen, waar Elske van Doornum een prima debuut kende.