Brons voor Tess Bemer op regiokampioenschappen!!

Vorig weekend zorgde Femke Doorenbos voor zilver en brons tijdens het eerste weekend van de regiokampioenschappen. Tijdens het tweede weekend van die kampioenschappen was het Tess Bemer die een bronzen medaille mee naar Soest mocht nemen. De elfjarige zwemster zwom een uitstekende race op de 50 meter vlinderslag. Haar eindtijd van 36.37, een persoonlijk record van twee seconden, was slechts een fractie langzamer dan het huidige clubrecord voor meisjes van 11 jaar (36.28, gezwommen door Eline Schoenmaker).

Tóch werd er ook afgelopen weekend weer een clubrecord gezwommen. Ditmaal was het Maaike de Boer die haar eigen clubrecord op de 100 meter schoolslag met een paar tienden wist aan te scherpen. Tevens wist ze in die race haar eigen clubrecord op de 50 meter schoolslag te evenaren. Daarmee nam ze revanche op een mindere 200 meter schoolslag van een week eerder.

Kevin Roest en Sam Stalenhoef zwommen een sublieme 50 meter vrije slag; het tweetal dook respectievelijk voor het eerst onder de 27 en 29 seconden. Noortje Wijnstekers kwam op dezelfde afstand niet tot een verbetering, wat ook gold voor Femke Doorenbos. Doorenbos moest dit weekend genoegen nemen met een vierde plaats op de 100 meter rugslag en 200 meter vrije slag. Op laatstgenoemde afstand wist ze wel haar beste tijd ooit op de klokken te zetten.

Volgend weekend staan opnieuw mooie wedstrijden op het programma. De Regionale Minioren Club Meet, een wedstrijd waar minioren leren hoe het is om te zwemmen in teamverband, wordt gezwommen. Soest en De Duinkikkers is gastheer; om 15.00 uur duiken de eerste zwemmers het bassin van Sportboulevard de Engh in.