Clubrecord voor Bemer; Roest onder de minuut!

Vele records sneuvelden er het afgelopen weekend voor de zwemploeg. Op zaterdag zwommen de minioren hun wedstrijd in Veenendaal; een dag later waren de junioren en jeugd zwemmers aan de beurt om in Woerden het beste van zichzelf te laten zien. In totaal zorgden 26 Duinkikkers voor liefst 39 tijdsverbeteringen.

Tess Bemer, vooraf nog extreem zenuwachtig voor de 400 meter vrije slag, verpulverde afgelopen zaterdag het clubrecord op die afstand. De tienjarige zwemster zwom het oude record van Hanke Schalkx (6.25.60) uit de boeken: 6.08.61!! Net als Angela Whitney (2x) en Jade Voet behaald ze hiermee ook nog een afstandszege. Vanzelfsprekend was dit nog niet genoeg voor het team wat vandaag onder leiding stond van coaches Lonneke van Veen, Ruben de Boer en Sven van Zanten. Het drietal kon ook nog een regen aan persoonlijke records noteren. Niet minder dan 27 oude toptijden werden verbroken, waar Jochem Roskam tekende voor de grootste procentuele verbetering (18 seconden tijdsverbetering op de 50 meter schoolslag).

Links Kevin Roest, rechts Peter Voerman
Links Kevin Roest, rechts Peter Voerman

Zondag was het Kevin Roest (links op de foto) die de 100 meter vrije slag voor het eerst onder de minuut wist te zwemmen; 59.91!! Het leverde hem ook nog een zilveren medaille op. Peter Voerman ging er vandoor met het brons, terwijl hij ook zilver pakte op de 200 meter wisselslag. Ook Deborah Visser keerde met zilver en brons huiswaarts. Femke Doorenbos en Karin de Ridder blonken uit en verbeterde liefst driemaal hun persoonlijke record. De Ridder zwom op de 100 meter vlinderslag ook nog naar de grootste procentuele verbetering van de dag. De verbeteringen van Voerman en Lonneke van Veen op de 400 meter vrije slag mogen echter ook niet onbenoemd blijven. Bas Anderson en Koentje Janssen verbeterde zichzelf ook, iets wat Rik de Groot vandaag niet lukte.

Volgende week staat in Driebergen de belangrijke derde competitiewedstrijd op het programma. De ploeg van De Duinkikkers kan hier een belangrijke stap zetten naar lijfsbehoud, iets wat als een reëel doel werd gezien voorafgaand aan het seizoen. Na twee rondes staat men echter op een mooie vierde plaats.