Femke Doorenbos zwemt clubrecord op 400 meter vrije slag!!

De wedstrijd in Veenendaal begon afgelopen zaterdag wat later dan gepland; veel zwemmers stonden namelijk in de file door een ongeluk op de A12. De ploeg van De Duinkikkers was echter al vroeg compleet in zwembad De Vallei, waardoor de zwemmers wat extra voorbereidingstijd hadden. Coaches Lianne van Veen en Sven van Zanten bereidde de ploeg dan ook zo goed mogelijk voor, wat liefst achttien tijdsverbeteringen opleverde. Daarnaast verbeterde Femke Doorenbos haar eigen clubrecord op de 400 meter vrije slag tot 5.11.05!!

Met drie tijdsverbeteringen waren Eva Ophorst, Karin de Ridder en Daniek Willemse het meest succesvol, terwijl Maureen de Waard zichzelf tweemaal flink verbeterde. Megan Hill en Marsha Kok bewogen bij de start van de vrije slag, maar revancheerde zich met verve op de 50 meter schoolslag. Georgios Athanasiou zwom op de dubbele afstand harder dan ooit tevoren.

Liefst zes Duinkikkers mochten uitkomen in een finale. Femke Doorenbos en Peter Voerman gingen met ieder zilver huiswaarts. Daniek Willemse zwom een uitstekende finale, maar werd nipt vierde. Youri Voet en Noortje Wijnstekers werden vijfde in hun finale; Eva Ophorst zwom daarin naar een uitstekende zesde plaats.