Drietal zorgt voor prima medailleoogst op regiokampioenschappen!!

Gedurende het tweede weekend van de regiokampioenschappen heeft Deborah Visser vier Paralympische titels op haar naam geschreven. De zwemster mocht het podium opklimmen voor haar prestaties op de 400 meter vrije slag, 200 meter wisselslag, 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. Een kwartet aan gouden medailles was het resultaat voor de zwemster, die na twee weekenden zwemmen liefst acht medailles op haar palmares wist bij te schrijven. De ploeg zorgde over twee weekenden voor vijf keer goud, drie keer zilver en vier keer brons.

Visser was afgelopen weekend namelijk niet de enige met eremetaal van de Soesters. Maaike de Boer zorgde ditmaal voor de grootste verrassing; op de 200 meter wisselslag zwom ze soeverein naar brons, wat ze een dag later met zilver op de 200 meter schoolslag nog eens dunnetjes wist over te doen. Klein detail; op beide afstanden zat ze binnen een seconde van de provinciale titel. Femke Doorenbos, die vorige week ook al eremetaal mocht ontvangen, behaalde de zevende en laatste medaille van het weekend. Op de 400 meter vrije slag zwom ze een stabiele race welke resulteerde in een uitstekende tijd en een bronzen medaille.

IMG_20170528_152114

De 13-jarige zwemster was niet alleen daar succesvol; ook op de 100 meter vrije slag liet ze zich van haar beste kant zien. Na een bescheiden opening zwom ze razendsnel terug en verpulverde ze haar persoonlijke record tot 1.07.12 (was 1.09.77). Noortje Wijnstekers deed hier met persoonlijke records op diezelfde afstand én de 50 meter vlinderslag nog een schepje bovenop. Op de 50 meter vrije slag zwom Tjeerd van Vloten met 29.79 ook nog voor het eerst onder de halve minuut. Kevin Roest had zich ook nog geplaatst voor de titelstrijd, maar kwam net niet bij zijn eigen tijd in de buurt.