Duinkikkers ondanks ijzersterke ronde naar plaats vijf!!

De zwemploeg van De Duinkikkers is, ondanks een ijzersterke vierde en laatste competitieronde, gezakt van plaats vier naar plaats vijf. In eigen huis werden liefst 60 van de 86 individuele starts omgezet in een persoonlijke tijdsverbetering. Desondanks kwam de ploeg nipt te kort om de vierde plaats te behouden. Echter, voorafgaande aan het seizoen had men direct getekend voor de vijfde positie. De ploeg verloor enkele vaste krachten, maar daarnaast stonden er ook weer nieuwe talenten op.

Tijdens het laatste deel waren er dan ook veelal successen in de jongere leeftijdscategorieën. Niek van Leeuwenkamp, Luuk Roskam, Amy Schilham en Peter Voerman zorgden ieder voor twee afstandszeges, terwijl ook Tess Bemer, Lonneke van Veen, Angela Whitney en Margriet Zweers ieder een afstand winnend wisten af te sluiten. Ook de grootste procentuele verbetering van de dag was ditmaal voor Amy Schilham, die haar oude tijd op de 25 meter schoolslag verpulverde. Oude persoonlijke records werden ook verpulverd door bijvoorbeeld Sam Stalenhoef, Ravi Rijksen, Eva Ophorst en Thygo Hogendoorn; voor laatstgenoemde een bijzondere verbetering, aangezien hij na lang blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken.

De behaalde prestaties konden pas na een organisatorisch stroeve start worden behaald. De stroeve start kwam enkel door ontbreken van materiaal; één van de wedstrijdlijnen was, tot schrik van de zwemmers, in de periode na de vorige thuiswedstrijd naar beneden gevallen. Tot overmaat van ramp bleek geen enkele aanwezige sleutel toegang te geven tot de betreffende ruimte. De trainingslijn lag al in het water, toen Jeffrey Roest door constructief na te denken de wedstrijdlijn alsnog tevoorschijn wist te toveren. De wedstrijd begon een kleine tien minuten later, maar die achterstand werd door hard zwemmen van de drie aanwezige clubteams weer ingehaald.

De verenigingscompetitie is achter de rug, maar dat betekent niet dat het seizoen erop zit. Er volgen nog tal van mooie wedstrijden waar zwemmers van de Soesters aan zullen deelnemen. Op 29 april 2017 volgt in Soest nog een medaillewedstrijd; later in het seizoen ook nog een Pinkstertoernooi en de Clubkampioenschappen.