Duinkikkers ook eindwinnaar van Heuvelrugcircuit!!

Nadat de zwemploeg van De Duinkikkers eerder dit seizoen al de eigen Soester Kikkersprint in de wacht wist te slepen, ging ook de eindzege in het Heuvelrugcircuit naar de Soesters. In Driebergen eindigde de ploeg voor organiserende vereniging De Zwoer en De Haaien op het hoogste schavot, een prestatie wat de roodzwarten nog nooit eerder hadden behaald op deze wedstrijdserie.

Na vier zaterdagen hard zwemmen waren tien individuele gouden medailles, eenmaal zilver en vijf bronzen plakken de basis van het succes. Angela Whitney, Lucas Bemer, Niek van Leeuwenkamp en Youri Voet hadden met twee gouden medailles (50 en 100 meter klassement) een groot aandeel. Ook Maaike de Boer (200 meter klassement) en Daniek Willemse (50 meter klassement) kregen een gouden medaille omgehangen, terwijl Willemse ook nog naar zilver zwom in het 100 meter klassement.

IMG_20170514_111558

Lonneke van Veen en Margriet Zweers kregen ieder twee bronzen medailles, voor hun prestaties in het 100 en 200 meter klassement, terwijl Peter Voerman voor laatstgenoemde klassement ook naar brons zwom. Ruben de Boer en Koentje Janssen vielen deze wedstrijdserie net niet in de prijzen, maar hadden met goed uitgevoerde races wel een aandeel in het eindresultaat. In de laatste ronde was vooral Daniek Willemse in vorm; de jonge zwemster verpulverde driemaal haar persoonlijke besttijd en zorgde daarmee ook nog voor de grootste verbetering van de dag.