Duinkikkers ook na drie competitierondes uitstekend vierde!!

Afgelopen zaterdag zwommen 44 zwemmers de vierde competitieronde, waar ze goed waren voor liefst 50 tijdsverbeteringen. Grootste procentuele tijdsverbetering was ditmaal voor Mido Rijksen, die zich op de 50 meter rugslag met ongeveer zes seconden verbeterde. Er waren meer verbeteringen die in het oog sprongen, bijvoorbeeld die van Rik de Groot, Ravi Rijksen, Robin Roskam, Rachel Trapman, Angela Whitney en Irene Witkamp. Jorgos Athanasiou kende daarnaast ook nog een uitstekend debuut voor de Soesters.

Tess Bemer, Niek van Leeuwenkamp en Luuk Roskam lieten met twee afstandszeges opnieuw zien dat het met de jeugd van de ploeg wel goed zit. Ook Jacinthe van Ebbenhorst – Tengbergen, Jeffrey Roest, Lonneke van Veen en Noortje op den Velde leverden met één overwinning een prima prestatie. Kers op de taart was de zege van Karin de Ridder, Noortje Wijnstekers, Livia de Waard en Femke Doorenbos, die de 4×50 meter wisselslag winnend af wisten te sluiten.

Al deze en andere prestaties waren genoeg voor niet meer dan de achtste plaats in deze ronde. Enkele concurrerende verenigingen kenden een uitstekende derde competitieronde. De ploeg had echter in de eerste twee rondes al een grote buffer opgebouwd, waardoor men na drie rondes toch nog steeds op een vierde plaatst staat. De marge ten opzichte van de degradatiegrens is dusdanig groot dat tijdens deel vier, op 11 maart 2017 in eigen huis, alleen nog maar met een compleet team gezwommen hoeft te worden. De ploeg kan dan ook trots zijn op het tot nu toe behaalde resultaat!