De Duinkikkers organiseert opnieuw succesvolle thuiswedstrijd!!

Het was een enerverende zwemdag in Sportboulevard De Engh. Zo’n 175 zwemmers kwamen naar het bassin in Soest om te sprinten tijdens de eerste ronde in de driedelige Soester Kikkersprint. Namens de organiserende vereniging De Duinkikkers kwamen vijfentwintig zwemmers aan de start. De wedstrijd begon uitstekend voor de club uit Soest. Femke Doorenbos, Sven van Zanten, Kevin Roest en Noortje Wijnstekers openden met een clubrecord op de 4×50 meter vrije slag mix. Het team zwom twee seconden harder dan voorheen.

Dit was niet het enige clubrecord van de dag. Ook de estafetteploeg op de 4×50 meter wisselslag mix (Angela Whitney, Daniek Willemse, Niek van Leeuwenkamp en Lucas Bemer) zwom het huidige record aan flarden. Startzwemster Whitney wees haar team de juiste weg, door op de 50 meter rugslag haar eigen clubrecord met een fractie aan te scherpen.

Naast clubrecords waren er ook weer 36 individuele verbeteringen, waarbij die van Tess Bemer op de 25 meter vlinderslag procentueel de grootste was. Lucas Bemer, Femke Doorenbos, Koentje Janssen, Eva Ophorst en Angela Whitney keerden ieder met drie tijdsverbeteringen huiswaarts.

Tal van vrijwilligers waren weer op de been om de wedstrijd een succesvol karakter te kunnen geven. Door de positieve inzet van eenieder is het de Soesters opnieuw gelukt om 175 sporters uit de regio een plezierige en succesvolle wedstrijd te laten beleven. Komend weekend organiseert men de Soester schoolzwemkampioenschappen, waarna het dit jaar ook op 25 november en 16 december nog gastheer is van regionale wedstrijden.