Medailleregen voor zwemploeg De Duinkikkers!

Afgelopen weekend was zeer druk voor De Duinkikkers. Naast het uitstekende kampioenschap van waterpoloteam onder de 15 kwamen ook de zwemmers goed uit de verf. Lucas Bemer, Tess Bemer, Niek van Leeuwenkamp, Youri Voet Angela Whitney, Daniek Willemse en Femke Doorenbos kwamen in actie in Eindhoven. Doorenbos zwom als enige op zondag tijdens de Junior Swim Cup, waar ze twee uitstekende afstanden liet zien. De overige zes zwommen een dag eerder op de Minior Swim Cup. Daar was Angela Whitney het meest succesvol, met een gouden en zilveren medaille op respectievelijk de 50 meter rugslag en de 100 meter wisselslag. Niek van Leeuwenkamp zwom beide afstanden zelf harder dan op de korte baan, terwijl Lucas Bemer en Daniek Willemse door uitstekende races binnen de top 10 wisten te finishen.

Afgelopen zaterdag werd, gelijktijdig met de Minior Swim Cup, ook het laatste deel van de Haaien Challenge gezwommen. Deze laatste ronde was het met name Anne Zweers die boven zichzelf uitsteeg. Ze zorgde voor drie gigantische tijdsverbeteringen, waardoor ze ook de grootste verbetering van het hele weekend in huis had. Ook anderen aanwezige zwemmers zorgden voor uitstekende uitvoering van enkele lastige afstanden.

Niek van Leeuwenkamp en Lucas Bemer zwommen zaterdag in Eindhoven, maar vielen toch in de prijzen. Respectievelijk behaalde het tweetal éénmaal en tweemaal goud. Karin de Ridder en Luuk Roskam wisten ook beide klassementen in hun leeftijdscategorie winnend af te sluiten. Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen tekende voor het achtste goud en ging tevens met een bronzen medaille huiswaarts. Koen van Leeuwenkamp (tweemaal zilver), Elise van Wijk (zilver) en Noortje op den Velde (tweemaal brons) zorgden ook nog voor mooi eremetaal.

De Masters kwamen afgelopen zondag ook nog aan de start in Alkmaar. De nodige tijdsverbeteringen werden opnieuw behaald, maar de uitslagen van die wedstrijden zijn op moment van schrijven nog niet bij ons binnen gekomen.