Tweemaal Paralympisch brons voor Deborah Visser op NJJK!!

Afgelopen weekend heeft Deborah Visser tweemaal Paralympisch brons behaald op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen. In Eindhoven zwom Visser zich op de 50 en 100 meter schoolslag bij de beste drie. Naast tweemaal brons verbeterde ze haar eigen persoonlijke record ook tweemaal (50 meter rugslag en 100 meter schoolslag).

Foto: Kees-Jan van Overbeeke
Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Het was alweer een tijd geleden dat Visser zichzelf verbeterde, door meerdere tegenslagen. Nu lijkt ze weer op de weg terug en haalt ze zonder specifieke wedstrijdvoorbereiding alweer bijna haar oude niveau. Conditie en technische uitvoering van de races waren de belangrijkste trainingsdoelen in de afgelopen tijd. Voor de volgende grote toernooien hoopt Visser dat er een betere voorbereiding mogelijk is.

Haaien Challenge
Afgelopen zaterdag werd er in Leusden ook nog gezwommen op de Haaien Challenge. Onder leiding van coaches Jeffrey Roest, Robin Roskam, Lianne van Veen en Lonneke van Veen zorgden de 22 meegereisde zwemmers voor liefst 37 persoonlijke records. Luuk Roskam, Jair Snoek, Noortje op den Velde, Daniek Willemse en Gerbert Mollenhorst zorgden ieder voor drie tijdsverbeteringen. Laatstgenoemde zwom zijn eerste officiële wedstrijd, maar gezien de tijden en de uitvoering van de races was daar weinig van te merken. Lucas Bemer, Marsha Kok, Jochem Roskam, Abel op den Velde, Jade Voet, Youri Voet en Anne Zweers deden met twee verbeteringen maar weinig onder voor dit vijftal.

Bijzonder persoonlijk record werd er behaald door Bas Anderson. Hij wilde van start gaan voor zijn 50 meter vrije slag, maar de official van dienst gaf aan dat hij nog niet aan de beurt was. Hij miste zijn start, waarna coach Lianne regelde dat hij, terecht, alsnog mocht starten in een latere serie. Hij toonde veerkracht en verpulverde zijn persoonlijke besttijd met meer dat twee volle secondes.