Verhoeven – Steggerda zwemkoningin bij ONMK in Terneuzen!!

Afgelopen weekend stond in Terneuzen de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma. Namens De Duinkikkers kwamen elf deelnemers aan de start, waaronder Annet Verhoeven – Steggerda. De zwemster de Soester vereniging mocht liefst vier nationale titels in de 70+ categorie aan haar palmares toevoegen. Op de 50 meter vlinderslag, 100 meter vrije slag, 50 meter schoolslag en 100 meter schoolslag was ze de snelste, terwijl ze op de individuele nummers ook nog tweemaal zilver en éénmaal brons in ontvangst mocht nemen.

Individueel zilver was er ook voor Maaike de Boer, die in de categorie 25+ als tweede wist aan te tikken op de 200 meter schoolslag. Vader Jaap de Boer hield de eer bij de mannen hoog, door op de 50 meter vlinderslag als derde te eindigen in de 60+ categorie. De laatste individuele medaille kwam op conto van Inge Roskam, die op haar geliefde 50 meter schoolslag op slechts 0,07 van het clubrecord vandaan bleef. Wel zwom ze naar een uitstekende tweede plaats. Roskam nam nog drie medailles mee naar Soest, door samen met Verhoeven – Steggerda, Christine Buist en Saskia op den Velde naar zilver en tweemaal brons te zwemmen met de estafettes.

Clubrecords voor Willemse en Doorenbos
Zaterdag werd er ook nog gezwommen in Veenendaal, waar de wedstrijd van start ging met de zware 400 meter wisselslag. Femke Doorenbos en Daniek Willemse zwommen uitstekend; zelfs goed genoeg om voor clubrecords te zorgen. Doorenbos zwom de oude toptijd (13 t/m 17 jaar) van Stephanie Epskamp uit de boeken, terwijl de elfjarige Willemse liefst tien seconden sneller was dan Vivian Spronk destijds.

Zeven finaleplaatsen werden er afgelopen zaterdag behaald door de Soesters, waarvan vier finalestarts ook nog eens podiumplaats opleverde. Noortje Wijnstekers en Daniek Willemse zwommen met uitstekende races naar respectievelijk goud en zilver op de 200 meter wisselslag. Femke Doorenbos mocht starten in twee finales. Tien minuten na het behalen van goud op de 200 meter wisselslag zwom ze met 1.04.44 voor het eerst onder de 1.05!! Het leverde haar ook nog een bronzen medaille op. Ook Megan Hill, Eva Ophorst en Maureen de Waard zwommen een uitstekende finale!!