Zilver voor Angela Whitney op NK voor Minioren!!

Vorig weekend werd ze nog overtuigend clubkampioen; Angela Whitney. De jonge zwemster van De Duinkikkers heeft vandaag opnieuw voor een uitzonderlijke prestatie gezorgd. Tijdens de jaargangfinale in Dordrecht, in de volksmond ook wel het NK voor minioren genoemd, zwom ze naar de zilveren tijd op de 100 meter rugslag. Na een uitstekende race tikte ze in 1.24.16 aan. Tweede van Nederland, hoe gaaf is dat.

Er waren meer mooie prestaties in Dordrecht; Zo zwom Whitney zich nog tweemaal in de top 10. Lucas Bemer werd uitstekend 14e, 18e en 21e van Nederland; Niek van Leeuwenkamp tikte ook nog als 20e en 24e aan. Acht van de negen starts werden ook nog eens omgezet in een persoonlijk record!! De tiende start was er eentje van het drietal, samen met coach Sven van Zanten. De 4×50 meter vrije slag, bestaande uit 1 trainer en 3 zwemmers, ging uitstekend en de ploeg zorgde voor een eindklassering in de bovenste helft van het deelnemersveld.

IMG_20170702_160540

Amersfoorts Sprintfestijn
Whitney en Bemer stonden een dag eerder ook nog aan de start van het Amersfoorts Sprintfestijn. Terwijl het met name een laatste test voor de Jaargangfinale was, zwommen ze allebei naar de gouden medaille in hun leeftijdscategorie. Ook Tess Bemer en Noha Zwiers waren de beste in hun categorie, terwijl ook Amy Schilham (zilver), Femke Doorenbos en Lonneke van Veen (beiden brons) op het podium mochten plaatsnemen.

Voor Georgios Athanasiou, Megan Hill, Marsha Kok, Amy Schilham, Megan Schilham en Noortje op den Velde was het pas hun eerste ervaring met het zwemmen van lange baan wedstrijden. Mede daardoor werden liefst 42 persoonlijke records bijgeschreven.