Zilveren Visser op Regiokampioenschappen korte baan!!

Deborah Visser heeft de afgelopen twee weekenden in zilver gegrossierd op de regionale zwemkampioenschappen. In zwembad de Kwakel kreeg de 15 jarige zwemster, uitkomend in de klasse voor Paralympische zwemsters, achtmaal die medaille omgehangen. Op de 50, 100, 200, 400 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag moest ze telkens haar meerdere erkennen in Lisa Kruger, die afgelopen zomer in Rio de Janeiro nog goud behaalde op de Paralimpics.

Deze ´zilverregen´ was direct het enige eremetaal van de Soesters, die mede door de nieuwe opzet van het toernooi met minder zwemmers dan gewoonlijk aan de start mocht verschijnen. Femke Doorenbos was één van de zwemster die limieten had gezwommen en verbeterde, evenals Noha Zwiers, tweemaal haar persoonlijke record en verraste zelfs met een vierde plaats op de 50 meter vrije slag. Noortje Wijnstekers werd eveneens knap vierde op die afstand, terwijl Jeffrey Roest ook genoegen moest nemen met een vervelende vierde plaats op de 200 meter vrije slag. Maaike de Boer deed op de 200 meter schoolslag lang mee om de medailles, maar moest na zware laatste meters genoegen nemen met een vijfde plaats op slechts 0,51 seconden van het brons.

Tjeerd van Vloten en Sam Stalenhoef hadden de limiet behaald voor de 50 meter vrije slag. Gebroederlijk naast elkaar zwom ieder een seconden van zijn persoonlijke toptijd af. Laatste deelnemer was Peter Voerman; hij had zich geplaatst voor de 400 meter wisselslag. Een zware en lastig te zwemmen afstand, welke niet geheel volgens plan verliep.