Zwemploeg De Duinkikkers als koploper naar laatste competitieronde!!

Voorafgaand aan de vierde ronde van de zwemcompetitie vreesde runner-up De Duinkikkers nog voor puntenverlies, maar niets is minder waar voor de jonge en talentvolle zwemploeg. In eigen huis heeft het 53-koppige team namelijk zo goed huisgehouden dat men de koppositie overneemt van Kon AZ 1870 uit Amsterdam. De Amsterdammers waren net als de Soesters geteisterd door afzeggingen, waardoor KZC in ronde 4 het snelste team was. De ploeg uit Beverwijk bezet na vier van de vijf rondes de tweede plaats en lijkt de grootste uitdager voor De Duinkikkers, terwijl ook nummer vier (Triton, Weesp) het kampioenschap nog niet geheel uit het hoofd hoeft te zetten.

Liefst 66 persoonlijke records waren afgelopen zaterdag de basis voor het Soester succes. Noha Zwiers tekende daarnaast opnieuw voor een uitzonderlijke prestatie; zij is op zeventienjarige leeftijd ook al de snelste Duinkikkerdame ooit op de 100 meter rugslag. De 1.10.00 was daarnaast ook nog goed voor de afstandszege. Hetzelfde scenario werd uitgestippeld voor de 4×50 meter wisselslag estafette; het viertal Karin de Ridder, Daniek Willemse, Tess Bemer en Femke Doorenbos zwommen keihard, pakten de afstandswinst en verpulverden het staande clubrecord. Lucas Bemer (2x), Lonneke van Veen (2x), Femke Doorenbos en Angela Whitney zorgden voor de overige afstandszeges.

De komende weken zal het vizier met name gericht zijn op de laatste competitieronde, welke op 21 april 2018 in het spiksplinternieuwe Amerena in Amersfoort zal worden gezwommen. De voorbereiding voor dit belangrijke treffen zal komend weekend in Alkmaar van start gaan; de selectie strijkt daar namelijk neer voor een trainingsstage.

Screenshot_20180319-074824__01